Beyoncé Knowles

15. února 2008 v 20:50 |  Beyoncé
Beyoncé Knowles
zpěvačka,herečka
Datum narození:
4.9.1981
Místo narození:
Houston,Texas,USA
Znamení:
Panna
Životopis
Beyoncé Knowles začala svou hereckou kariéru v sedmi letech, když potkala LaTaviu Robersonovou na konkurzu pro dětskou skupinu. Její sestřenice Kelly Rowland se k nim brzy přidala. Nakonec bylo trio mladých zpěvaček doplněno o čtvrtou členku LeToyu Luckett a tak se pomalu formovala dívčí skupina Destiny's Child. Vedoucí Music World Management's Matthew Knowles, který je otcem Beyoncé a zákonný opatrovník Kelly se stal jejich manažerem.

Dívky prošly přes různé hudební styly a pěvecké směry, až se oficiálně v roce 1995 rozhodli prorazit jako Destiny's Child. Po několika vystoupeních v okolí Houstonu, se skupina objevila v populárním televizním pořadu pro hledání nových talentů "Star Search" (Hledání hvězd). Přestože nevyhrály soutěž, podařilo se jim získat smlouvu s Columbia Records.

Jejich prvním hitem byl singl "No, No, No", který vydaly v listopadu 1997. Stejný rok přišlo na svět první album a jmenovalo se Destiny's Child. Album mělo obrovský úspěch v Evropě a proto zde skupina uskutečnila velké turné. Jestliže se o prvním albu dalo říct, že bylo poměrně úspěšné, tak o druhém se muselo říct, že bylo obrovským trhákem. Album "The Writing's On the Wall" (1999) se stalo 8x platinové v USA, získalo 2 nominace na Grammy a celosvětově se ho prodalo více než 10 miliónů. Z alba se použily písničky pro soundtracky k filmům Proč se blázni zamilují "Why Do Fools Fall In Love?" a Romeo musí zemřít "Romeo Must Die".

Přestože se skupina zdála jako dokonalá, která nemá žádné problémy, opak byl pravdou. V březnu 2000 členky LeToya Luckett a LaTavia Roberson oznámily, že opouštějí skupinu. Později se ukázalo, že obě členky byly nespokojeny s manažerem Matthewem Knowlesem. Přesto se skupina snažila zachovat celistvost a proto tyto dvě členky byly nahrazeny Michelle Williamsovou a Farrah Franklinovou.

Právě, když se zdálo, že Destiny's Child má své problémy za sebou, tak Farrah Franklinová po 5 měsících skupinu opustila. Nakonec teda skupina zůstala ve třech a dokončila své třetí album Survivor (2001). Úspěch tohoto alba byl vyrovnaný s předchozím a stalo se celosvětově multi-platinové.

Beyoncé také začíná svou hereckou kariéru nejprve v televizním filmu "Carmen: A Hip Hopera" a následně ve filmové komedii Austin Powers - Agent 003 "Austin Powers in Goldmember". V roce 2003 si zahrála hlavní ženskou roli ve filmu "The Fighting Temptations", kde hlavní mužskou roli ztvárnil Cuba Gooding Jr..
Filmografie
2003 The Fighting Temptations - Terri
2002 Austin Powers - Agent 003 /Austin Powers in Goldmember/ - Foxxy
Cleopatra
2001 Carmen: A Hip Hopera (TV) - Carmen
2000 Destiny's Child: Say My Name Multimedia Single (počítačová hra)
Diskografie
Album
2006
2006
B´Day
2006
2004
2003
2003
Crazy In Love
2003
2002
This is the remix
2002
Work it out
2001
2001
Survivor
2001
2000
Writings on the wall
1998
Destiny`s Child
Singl
2006
2006
2006
2004
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.