Fergie

11. února 2008 v 11:19 |  Fergie
Stacy Ferguson
herečka,zpěvačka,modelka
Datum narození:
27.3.1975
Místo narození:
Kalifornie,USA
Znamení:
Beran
Životopis
Dětství
Její rodiče, Terra a Pat, podporovali Stacy Ferguson a její mladší sestru Danu Karrieren v rozhodnutí působit v showbusinessu. Stacy dostala svou první hereckou příležitost jako moderátorka v zábavném pořadu "The Charlie Brown and Snoopy show" (1983), ale také ve dvou speciálních televizních vysílání - It´s Flashbeagle, Charlie Brown and Snoop show (1984), což byly velmi populární moderátorské pořady a talk show! Po působení v reklamě pro Rice Krispies (1984), působila Fergie v úspěšné televizní show - Kinds Incroporated v překladu něco jako dětská společnost… V květnu 2004 byla vybrána časopisem People mezi 50 nejkrásnějších lidí světa.

V roce 1986 hrála Stacy v hororové komedii - Monster in clothes, ale působila dál v televizním seriálu - Kids Incorporated: Charbusters a Kids Incorporated: Rock in the New Year. V roce 1989 opustila Stacy svět reflektorů a vrátila se zpět do obyčejného života a normálního dění teenagera.

Wild Orchid
Hudba ale byla pořád její největší vášní a tak založila spolu se Stefanie Ridel a s kolegyní Rance Sandstorm z televizního pořadu - Kids Incorporaded, skupinu Wild Orchid. V roce 1999 měla dokonce vlastní televizní pořad na televizním programu FOX TV. Svuj veškerý čas ale později věnovala jen skupině. Ta v roce 1997 vydala své první album Wild Orchid a hned poté,o rok později následovalo další, s názvem OXYGEN! V roce 2001 připravila skupina třetí album, ale už ho nestačila vydat. Skupina totiž přestala existovat, kvůli duševním krizím a depresím které u Fergie působily v takové míře, že bylo nutné podstoupit terapii! O rok později se vrátila zpět k profesionální pěvecké kariéře. Toužila však po změně a tak odjela do Los Angeles.

The Black Eyed Peas
Za tu dobu potkala Will.i.am z Black Eyed Peas. Potkávali se spolu často, v různých televizních show. Poté přijala na krátký čas nabídku a pěvecky doprovázela skupinu Trio. Nahrála s nimi 3 songy. Black Eyed Peas začali pod názvem Lban Klann (1989) ve složení: Will.i.am, Apl.de.ap a Taboo. Roku 1998 uveřejnili své první dílo s názvem Behind the Front a také Bridging the Gap (2000) Jejich styl hudby byl ojedinělý a neznámý,ale velmi kvalitní,už proto,že s nimi spolupracovali hvězdy jako např. Macy Gray nebo Wyclef Jean. Až po dvou letech vydali své v pořadí třetí album Elephunk, na kterém už spolupracovala i Stacy Ferguson. Ta přijala své umělecké jméno Fergie a byla oficiálně přijata jako členka skupiny Black Eyed Peas. Skupina Black Eyed Peas se proslavila především písní "Where is The Love?", na které se podílel i Justin Timberlake, který byl dříve členem skupiny N-Sync.

Sólová kariéra
Díky velkým úspěchům skupiny ,se pokoušela Fergie prorazit i v solové dráze a společně s Will.i.am nazpívala soundtrack - 50x a stále poprve (2004)

V roce 2006 vydala i své debutové album s názvem The Dutchess, z něhož pochází i úspěšná píseň London Bridge.
Filmografie
2006Poseidon (Poseidon) ...Gloria
2005Buď v klidu (Be Cool) ...The Black Eyed Peas
1998Outside Ozona ...Girl
1987Monster in the Closet ...Lucy
1985Snoopy's Getting Married, Charlie Brown ...Sally Brown
1984It's Flashbeagle, Charlie Brown ...Sally Brown
1984Kids Incorporated ...Stacy (1984-1989)
Diskografie
Album
2006
2007
Clumsy
2006
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Coco´s darling Coco´s darling | 11. února 2008 v 11:20 | Reagovat

zaregistruj se do MISS na internetu, zbývají poslední tři místa, chvátej

http://www.nasemiss.estranky.cz

2 Misha Misha | Web | 11. února 2008 v 11:25 | Reagovat

Ahojík, u mě je Soutěž o nej song tak kdo chce tak at se přihlásí ;) díky :)

promin za spam :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.