Jared Leto

3. února 2008 v 11:42 |  Jared Leto
Jared Leto
herec,zpěvák
Datum narození:
26.12.1971
Místo narození:
Bossier City,Louisiana,USA
Znamení:
Kozoroh
Filmografie:
2007Chapter 27 ...Mark David Chapman
2006Armenian Genocide ...
2006Lonely Hearts ...Raymond Fernandez
2005Obchodník se smrtí (Lord of War) ...Vitaly Orlov
2004Alexander Veliký (Alexander) ...Hephaistion
2002Highway ...Jack Hayes
2002Úkryt (Panic Room) ...Junior
2001Sol Goode ...Sage (Rock Star Wannabe)
2000Americké psycho (American Psycho) ...Paul Allen
2000Sunset Strip ...Glen Walker
2000Rekviem za sen (Requiem for a Dream) ...Harry Goldfarb
1999Klub rváčů (Fight Club) ...Angel Face
1999Narušení (Girl, Interrupted) ...Tobias 'Toby' Jacobs
1998Městská legenda / Temná legenda (Urban Legend) ...Paul Gardener
1998Basil ...Basil
1998Tenká červená linie (The Thin Red Line) ...Second Lieutenant Whyte
1997Prefontaine ...Steve Prefontaine
1997Switchback ...Lane Dixon
1996Last of the High Kings, The ...Frankie Griffin
1995Co si ušít do výbavy (How to Make an American Quilt) ...Beck
1994Cool and the Crazy ...Michael
Životopis
Nedokončil střední školu a pokoušel se studovat malířství na filadelfské University of Arts a film na School of Visual Arts v New Yorku. V té době režíroval krátký film Crying Joy (Radost v slzách). 1992 se přestěhoval do Los Angeles a zanedlouho se uplatnil v TV, kde hostoval v seriálech Camp Wilder (Tábor u Wilderů) a Almost Home (Skoro doma).

Prosadil se úlohou přitažlivého Jordana Catalana v dramatickém seriálu My So-Called Life (1994-95, Tak tohle je můj život - ČTV). Od pol. 90. let se objevuje na film. plátně ve vedlejších rolích, mezi nimiž vynikají podporučík Whyte ve válečném dramatu Tenká červená linie (r. T. Malick), mladík Tobias Jacobs, studentská láska zmatené introvertní hrdinky (Winona Ryderová) psychologického dramatu podle autobiografické knihy Susanny Kaysenové Narušení (r. J. Mangold) a viceprezident finančnické firmy Paul Allen, úspěšnější kolega ambiciózního psychopata (Christian Bale), v černé komedii Americké psycho (r. M. Harronová).

Zatím největší film. příležitost dostal v titulní postavě legendárního amerického vytrvalce Stephena Prefontainea, který obsadil čtvrté místo v běhu na 5000 metrů na mnichovské olympiádě 1972, v životopisném snímku Prefontaine (r. S. James). Jeho bratr Shannon Leto je také hercem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jolly4 Jolly4 | 8. února 2008 v 17:22 | Reagovat

no,mishicko pfui!!!!Sorrry,ale...:D

2 Misha Misha | 13. února 2008 v 20:43 | Reagovat

:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.