Mary-Kate Olsen

10. února 2008 v 20:17 |  Mary-Kate Olsen
Mary-Kate Olsen
herečka
Datum narození:
13.6.1986
Místo narození:
Sherman Oaks,Kalifornie,USA
Znamení:
Blíženci
Životopis
Dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsen se narodili 13. června 1986. Ashley v 8:24 a Mary-Kate o 2 minuty později - na pátek 13. - říká se , že pátek "třináctého" je nesťastný den , pro rodiče dvojčat - bývalou baletku Jarnette a bankéře Davida však ne! Když se holky narodily , měli už doma staršího brášku Trenta Williama , který se narodil 6. května 1984.

Zprvu jako dvojčata nejevily veliký obdiv, ale když je matka v 6 měsících vzala na konkurz na roli malé Michelle Tanner v seriálu Full House (Plný dům), udělali na režiséry velký dojem - když si je vzali do náruče a chtěli si je pochovat - nebrečely a nedělali skandály.O roli Michelle se dělili. A tak se stalo, že se v 9 měsících konečně ukázali na scéně coby Michelle, miláček rodiny Tannerů. Mary-Kate měla v dětských letech větší um než Ashley a tak na ní vyšli ty směšné a aktuální scény a Ashley se svým miloučkým pláčem a vážností zastupovala vážné a hromadné scénky. 16.února 1989 se holkám narodila sestřička , které dali rodiče jméno Elizabeth Marie Olsen jinak zvaná Lizzie.

Právě seriál Full House úspěšně odrazil jejich kariéru, vysíláním ve více než 75 zemích světa včetně ČR. Rodičům Mary-Kate se to velice zamlouvalo a tak v roce 1991 najal jejich tatínek Dave Olsen Robeta Thorna na místo coby manažera dvojčat. Ten se s chutí pustil do díla a založil Dualstar Entertaiment Group, zastupující filmy Mary-Kate Olsenové. Ta se slibně rozjížděla takže už roku 1992 točili dvojčata první film To Grandmother's House We Go (Jedeme k babičce), který zabodoval nejenom u mladších generací. V tomtýž roce tedy vydali i své první CD album Brother For Sale 50 cent (Brácha na prodej/za 50 centů). Roztomilé hlásky se všem dobře poslouchali, tak se firma motivovala a brzy poté vydala album I'm Cute One (Já jsem roztomilej prcek) a první VHS Our First Video (Naše první video).

Když točili film (Jak byl dobyt Západ) v Canadě,Mary-Kate jezdila na jejím prvním koni a stala se oddaná jezdectví. Roku 1993 vytvořili již druhý film Double, Double, Toil and Trouble (Trable, trable, tuplem trable). Tento rok účinkovali i ve filmu Little Rascals (Malí rošťáci). Roku 1994 zase How The West Was Fun (Jak byl dobyt západ). V tomto osudném roce se o nich už mluvilo jako o nejmladších producentkách v Hollywoodu a nejbohatšími dvojčaty. 8 a 9 rok Dualstar Entertaiment Group motivoval natolik, že udělali několika dílné řady filmu The Adventures of Mary-Kate and Ashley (Nové dobrodružství Mary-Kate a Ashley), kde si zahráli na nejmenší detektivy a později vyšli i první knihy nesoucí jejich název a příběhy. Tento rok se ale stal osudným pro seriál Full House, jejich milovaný Full House a kariéra jim na chvíli zmkla.Všichni mysleli, že s pseudonymem dětským idolem všech dětí je konec, ale najednou se tu objevil film It Takes Two (Malé dohazovačky). S úžasným obsazením a příběhem.

Dvojčata si zahrála vedle slavné Kristie Alley (Kdopak to mluví) a Stevea Gutenberga (Tři muži a nemluvně), kteří jsou známí ze slavných rodinných komedii a to tahle také byla! Tento rok také skončily detektvní komedie The Adventures o Mary-Kate and Ashley, protože Robert Thorn si myslel, že na hraní detektivů už jsou dostatečně velké. Jarnie a Dave se rozvedli roku 1995, pro holky to bylo těžké období. David se znovu oženil s novinářkou Marthou McKenzie a nyní spolu mají dvě děti - nevlastní sourozence MKA sestřičku Taylor (6 let) a brášku Jakea (4 roky).

V období 10 a 11 let si MKA dali pauzu a začali se věnovat zpívání, škole a přemýšlení na co tak ještě dát jejich jméno. A tak vznikla značka mary-kateandashley vyrábějící zprvu dětské oblečení a
hračky a dnes už i kosmetiku, dámské oblečení, knihy, videa, prostě veškeré produkty MKA a některou elektroniku! Zpívání zabrali některé soundracky k bývalému The Adventures of Mary-Kate and Ashley. Hudba je zaujala natolik že natočili Our Music Video (Naše hudební video) a bestovky jako Ballet Party, Birthday Party a Sleepover Party. Později se ale ozvali i hudební kritikové a MKA tak pomluvily, že zpívání raději do dneška vzdali :( V roce 1998 se opět pustily k filmování a začali natáčet nový seriál Two of a Kind (Dvojčata), kde už se nám do paměti zapsali jako malé puberťačky žijící s otcem, který se jím pořád vnucoval, později vyšli i knihy. Filmování z postavou otce se holkám zamlouvalo a tak jako "tatínkovi holčičky" natočili film Billboard Dad (Táta z billboardu), mající snahu sehnat novou maminku, vylepí na billboard informace a fotku svého otce.

Roku 1999 skončil jejich "vyžívací" seriál TOAK a tak se rozhodly natočit nový film a tentokrát jako úplně rozdílné holky, jedna fanynka a hráčka fotbalu a druhá jako dáma, samé hadříky a kluci. Jmenoval se Switching Goals (Gólová Výměna) a k televizním obrazovkám přilákal i mladé kluky. Tohoto roku se cítili tak významně, že natočili ještě film Passport To Paris (Výlet do Paříže), kde začali "chodit" s klukama, ale "jen tak". Roku 2000 se z něžných malinkých dvojčátek stávají opravdové slečny, hvězdy každé party a tvářičky časopisů.

Natočili film Our Lips Are Sealed (Sestry v akci), který se stal jejich nejoblíbenějším. Taky proto, že se mohli fakt vyřádit a projet spoustu zemí! Tento rok napsali svou předlohu života a obecná fakta o nich, z kterých se čerpá např. při tvorbě stránek! Začali se stávat idolama všech mladých dívek a tak vydali svůj časopis mary-kateandashley, ale po několika číslech ztroskotal. Rok 2001 byl hodně významný nejen proto, že MKA obdrželi občanské průkazy, taky natočili film Winning London (Sestry v Londýně), kde se opět ukázali jako rozdílné sestry, ale překrásný Londýn je zase spřátelil. Plným úderem se pustili do natáčení seriálu So Little Time (Tak málo času), který opravdu zabodoval a má své knihy.

Díky "občance" se dostávali na premiéry a akce a tak se stali přednější hlavičkou Hollywoodu. Tento rok taky natočili film Holiday In The Sun (Prázdniny na Bahamách), kde se opět vydali na cesty.
V 16 letech vydali sérii knih Sweet 16 (Krásných 16 let) a projeli se v autíčku Sweet 16, které dostali ve filmu Getting There (První jízda), když si udělali řidičák a tam si ho dělali doopravdy. Roku 2002 natočili film When In Rome (Výlet do Říma) a v roce 2003 také The Challenge (Výzva), kde se opět ukázali jako dvě soupeřící sestry, dělající zkoušky ve stylu hry přežití, kde je bohužel/naštěstí dají do stejného družstva, zprvu se hádají, ale protože jsou tým, musí to nějak překousnout.

V roce 2003 dvojčata natáčejí film New York Minute (Jeden den v New Yorku) , který půjde do kin. Odběhli si i na natáčení Charlie's Angels , kde si zahráli malinkatou roličku. Ve filmu jsou vidět 10sekund , spíše se zajímají o svou budoucnost, věnují škole a připravují se na New Yorkou universitu. V tomto roce totiž odmaturovali. Dnes získala Mary-kate roli křesťanské dívky Tary v seriálu Wedds (Tráva) a spolu se setrou Ashley vydali do prodeje své dvě nové módní kolekce "The Row" a "Elizabeth&James"



Píše: levou rukou
Oči: modrozelené
Vlasy: hnědé, delší, než má Ashley
Výška: 5\\'3" (160cm)
Hlas: vyšší, než má Ashley
V budoucnu by chtěla být: ředitelkou nebo šampiónkou v dostizích
Popsala by se jako: společenská
Oblíbené barvy: červená, tmavě hnědá
Koníček: koňské dostihy
Sbírá: svíčky
Kapesné: 10$/týden
Domácí práce: uklízet si svůj pokoj, pečovat o psy
Její pokoj: v nepořádku
Ve škole má nejradši: přestávku na oběd
Oběd: připravený z domu
Oblíbený předmět: tvůrčí psaní, věda
Nejméně oblíbený předmět: matematika
Oblíbený žánr knih: detektivky
Domácí úkoly: po TV, internetu
Promoce: ano , 7.6.2004
Vysoká škola: ano , universita v New Yorku
Oblíbené oblečení: džiny a pohodlné topy
Oblíbený doplňěk: purses , motánky , korále
Šampon: Kiehl´s or Mop´s
Oblíbená rtěnka: Kiehl´s clear gloss a Stila gloss
Makeup: Hard Candy a Stila
Oblíbené obchody: Fred Segal a Planet Funk
Oblíbený návrhář: Fred Segal, Stella McCartney, Dolce&Gabbana
Oblíbený účes: culík , rozpuštěné , ofinka "vzad"
Oblíbené boty: sandále
Idol: Brad Pitt, Tom Cruise, Ben Affleck
Oblíbená herečka: Meg Ryan, Sandra Bullock, Drew Barrymore
Oblíbený seriál: Přátelé,Party of Five,Dawsnův svět,Will&Grace
Oblíbený film: Out of Sight, Good Will Hunting
Oblíbený styl hudby: Softrock, alternative
Oblíbený interpret: Jewel, Pearl Jam
Oblíbené píseň: Used to be I Saw the Sign
Oblíbená skupina: N´Sync
Chtěla by potkat: Sandra Bullock, Cameron Diaz
Oblíbený animovaný film: Kráska a Zvíře
Když se dívá na TV, tak jí: Goldfish crackers, zmrzlinu, žvejkačky
Oblíbena pizza: se sýrem
Oblíbená zelenina: brokolice
Nejméně oblíbená zelenina: růžičková kapusta, cibule
Oblíbená sladkost: bonbóny, žvejkačky
Nejméně oblíbená sladkost: čokoláda
Oblíbená polévka: kuřecí
Oblíbený dezert: zmrzlina
Oblíbená japonská kuchyně: Sushi
Oblíbený fastfood: hamburgry
Miluje: koktejly (Milkshake)
Nemoc "jídla": anorexie (léto 2004)
Oblíbené natočené video: Hawaiian Beach Party, Birthday Party
Oblíbený natočený film: Our Lips are sealed
Do kin: Holiday In The Sun&New York Minute
U nás: New York Minute
Nejradši: sportuje
Oblíbená kniha: Oliver Twist
Sport, který nejradši sleduje: fotbal a basket
Sport, který nejradši hraje: tenis
Oblíbená video hra: NFL Blitz
Oblíbené cvičení: Tae-bo (kickboxing)
Večer s kámošema je: večeře a film
Oblíbený svátek: Halloween
Filmografie
2006Warholka (Factory Girl) ...Molly Spence
2003Charlieho andílci: Na plný pecky (Charlie's Angels: Full Throttle) ...Budoucí Anděl
2003Výzva (TV) (The Challenge) ...Shane Dalton
2002První jízda (Getting There) ...Kylie Hunter
2001Sestry v Londýně (Winning London) ...Chloe Lawrence
2001Mary-Kate and Ashley in Action! ...Mary-Kate/Special Agent Misty
2001Sestry na Bahamách (Holiday in the Sun) ...Madison Stewart
2001Tak málo času (TV seriál) (So Little Time) ...Riley Carlson
2000You're Invited to Mary-Kate & Ashley's School Dance ...
2000Sestry v akci (Our Lips Are Sealed) ...Mary Kate Parker/Maddy Turtleby/Karla Frauenfelder
1999Gólová výměna (Switching Goals) ...Samantha 'Sam' Stanton
1999Výlet do Paříže (Passport to Paris) ...Melanie 'Mel' Porter
1998You're Invited to Mary-Kate & Ashley's Costume Party ...
1998Táta z plakátu (Billboard Dad) ...Tess Tyler
1998Dvě z jednoho těsta (TV seriál) (Two of a Kind) ...Mary-Kate Burke
1997You're Invited to Mary-Kate & Ashley's Christmas Party ...
1997You're Invited to Mary-Kate & Ashley's Birthday Party ...
1996Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the U.S. Space Camp Mission, The ...Mary-Kate
1996Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Shark Encounter, The ...Mary-Kate
1995You're Invited to Mary-Kate & Ashley's Sleepover Party ...Mary-Kate
1995Malé dohazovačky (It Takes Two) ...
1995Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Fun House Mystery, The ...Mary-Kate
1995Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Sea World Adventure, The ...Mary-Kate
1995Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Mystery Cruise, The ...Mary-Kate
1995Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Christmas Caper, The ...Mary-Kate
1994Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of Thorn Mansion, The ...Mary-Kate
1994Adventures of Mary-Kate & Ashley: The Case of the Logical i Ranch, The ...Mary-Kate
1994Jak byl dobyt západ (TV) (How the West Was Fun) ...Susie Martin
1994Little Rascals, The ...Twin #2
1993Měsíční kámen (Double, Double, Toil and Trouble) ...Kelly Farmer/Young Aunt Sofia
1992Jedeme k babičce (TV) (To Grandmother's House We Go) ...Sarah Thompson
1987Plný dům (TV seriál) (Full House) ...Michelle Elizabeth Tanner
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.