Mischa Barton

4. února 2008 v 14:49 |  Mischa Barton
Mischa Barton
herečka
Datum narození:
24.1.1986
Místo narození:
Lond
Znamení:
Vodnář
Životopis
Herečka Mischa Barton (narozená jako Mischa Anne Barton) je v našich končinách velmi známá, mohli jste ji už vidět v několika filmech u nás. Má o 8 roků starší sestru Zoe a o 2 roky mladší sestru Haniu. Když měla Mischa 4 roky, celá rodina se prestěhovala do USA, do New Yorku (konkrétně na Manhattan), kde žijí dodnes.

Už v pěti letech začala navštevovat školu na Manhattanu. Když jí bylo 8, byla se svojí sestrou na letním táboře. Deti dostali úlohu napsat vlastní dialogy, které potom budou povídat svým rodičům.To co napsala bylo velkolepé. Rodičům řekli, že vychovávají budoucí hvězdu. Její rodiče byli najprve vzrušení, no ale potom se museli rozhodnot, zda to bude správna cesta pro jejich dceru. Ukončila to samotná Mischa, když v devíti řekla, že je to něco, co chce vyzkoušet.

Její herecká kariéra tedy začala v Newyorském divadle, kde si zahrála hlavnú roli ve hře Tonyho Kushnera. Měla 9 let a vyžadovali od ní, aby měla ruský přízvuk, proto si najala hereckého učitele, který jí to měl naučit. V tu dobu stihla dělat i dětskou modelku pro Calvina Kleina v agentuře Ford Modeling. Na New York Shakespeare Festival se představila v hrách Where the Truth Lies a One Flea Spare. Potom se dostala do televize (rok 1996), kde v seriálu Všecky moje děti (All my children) 3 roky stvárňovala postavu Lilly. Poté hrála v mnoha filmech,ale slávu jí však přinesla až role Marissy Cooper v seriálu The O.C. California, který sa začal natáčet v roce 2003. Stala sa tváří kosmetické značky Neutrogena. Doma má obrovskou sbírku kabelek od Chanela,které s oblibou používá i při natáčení. Co sa týká školy,navštěvovala (spolu se Scarlett Johansson a Christinou Ricci) Manhattan´s Proffesional Children´s School a rada by pokračovala v studiu na vysoké škole, nejradši na Yale v Connecicute. Před nedávnem si koupila dům za 6,9 USD v Beverly Hills, který se rozhodla zařídit v italském a španělském stylu.

Otec je z Manchestru, máma z Londýna, její starší sestra Zoe pracuje jako advokátka v Londýně, mladší Hania je nadějná zpěvačka. Její herecký vzor je Marisa Tomei , má ráda i Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale, Cate Blanchett či Cameron Diaz Má zálibu ve sbírání ponožek, nejvíc miluje pruhované. Má rada čokoládu a sushi Má kočku Angela a psa Charlieho. Kamarádí se s Nicole Ritchie.

Její nejoblíbenší skupiny jsou Coldplay, Outkast, Sum 41, U2, All American Rejects, Radiohead, The Rolling Stones, The Strokes, The White Stripes.

Nejoblíbenější filmy: Řekni něco, Na pokraji slávy, The Graduate, Say Anything a seriál Simpsonovi.

Nejoblíbenější knihy: The Confederacy of Dunces od Johna Keneddyho Toola
Filmografie
2007Closing the Ring ...Young Ethel Ann
2006OH in Ohio, The ...Kristen Taylor
2003Oktanový kult (Octane) ...Natasha 'Nat' Wilson
2002Prsten věčného světla (Ring of Endless Light, A) ...Vicky Austin
2001Julie Johnson ...Lisa Johnson
2001Lost and Delirious ...Mary 'Mouse' Bedford
2001Drsná škola (Tart) ...Grace Bailey
2000Frankie a Hazel (Frankie & Hazel) ...Francesca 'Frankie' Humphries
2000Skipped Parts ...Maurey Pierce
1999Notting Hill (Notting Hill) ...12-Year-Old Actress
1999Šestý smysl (The Sixth Sense) ...Kyra Collins
1999Pups ...Rocky
1997Lawn Dogs ...Devon Stockard
1996Kablam! ...Betty Ann Bongo (1996-1997)
1995Polio Water ...Diane
1970All My Children ...Lilly Benton Montgomery #2 (1996; minor guest star)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.