Nelly Furtado

15. února 2008 v 21:52 |  Nelly Furtado
Nelly Furtado
zpěvačka
Datum narození:
2.12.1978
Místo narození:
Victoria, Britská Kolumbie, Kanada
Znamení:
Sřelec
Životopis
Nelly Furtado je kanadská zpěvačka,textařka a příležitostná herečka. Nelly pochází ze 3 dětí .Její rodiče Maria Manuela a Antonio Jose-Furtado pocházejí oba z Portugalska,a proto umí Nelly i výborně portugalsky. Také se později ve škole začala ušit i španělsky a hindsky.

Když jí bylo 9 let,začala se učit hrát na pozoun a na ukulele,později i na kytaru a klávesy. Její poslední zatím vydané album Loose vyšlo v červnu 2006,na němž se setkává s mnoha umělci jako Timbaland nebo Juanes. Jsou na něm singly jako např.: Meneater, Promiscuous, All Good Things nebo Say it Right.

S DJem a producentem Jasperem Gahuniem má dcerku Nevis (nar. 20.9.2003). Byli spolu celkem čtyři roky, přičemž rozchod prý proběhl v rukavičkách. Po nějaké době Nelly oficiálně oznámila, že se zasnoubila se zvukovým inženýrem hudebníka Timbalanda, Demaciem "Demo" Castellonem, se kterým se seznámila během práce na zpěvaččině desce Loose z roku 2006. Nelly Furtado má pro Dje zřejmě opravdovou slabost.
Diskografie
Album
2006
2003
2000
2005
2004
2004
2003
2002
2001
2001
2000
I'm Like A Bird Filmografie
200495.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004 ...Performer
2001Party in the Park 2001 ...Performer
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.