Natalia Oreiro

14. března 2008 v 18:36 |  Natalia Oreiro

Natalia Oreiro

Zpěvačka, Herečka, Návrhářka

Datum narození: 19.05.1977 Místo narození: Montevideo, Uruguay Znamení: Býk
Životopis
Natalia už odmalička chtěla být umělcem. Od osmi let začala chodit na hodiny zpěvu a kurzy herectví. Když jí bylo 12 let vyzkoušela dětský konkurz do reklamy, nakonec byla vybrána a její kariéra oficiálně začala. Mezi 12 a 16 rokem vystupovala ve více, než 30 reklamách pro významné společnosti, jako jsou Coca - Cola, Pepsi, Johanson & Johanson. Ve čtrnácti byla vybrána z více než 10 000 uchazečů pro cestování s brazilskou televizí.

Ačkoliv Natalia neustále pracovala, většinu svých příjmů vydala na zaplacení cest, které musela často podnikat do Buenos Aires z její rodné Montevideo. V 17 letech se rozhodla přestěhovat do Argentiny, kde dostala malou roli v telenovele "Inconquistable corazón" (1993). Po několika rolích v malých telenovelách získává hlavní roli Valerii v telenovele Bohatí a slavní "Ricos y Famosos" (1997), která jí přinesla první výraznější popularitu.

Po tomto prvním významnějším úspěchu v televizi získala první filmovou roli v komedii Argentinka v New Yorku "Un argentino en Nueva York" (1998), kde si zahrála mladou ženu, která se chce prosadit v hudebním světě. Za tento výkon byla Natalia vychvalována a v Argentině se tento film stal absolutním trhákem. Také soundtrack k filmu se stal číslem jedna po dobu tří měsíců. Všechny větší nahrávací společnosti se s ní snažili podepsat smlouvu.

Smlouvu podepsal s BMG a v roce 1998 vydává své debutové album Natalia Oreiro, které obsahovalo ústřední melodii k populární telenovele Divoký anděl "Muňeca Brava". Tato telenovela byla ohodnocena, jako nejlepší telenovela v Argentině. Její album se prodávalo ve více než 60 zemích a získalo dvě platinové desky. Získalo si mezinárodní úspěch a stalo se jedním z nejprodávanějších v mnoha zemích celé Ameriky a Evropy, kde získávalo zlaté, nebo platinové desky. Tato popularita ji donutila uskutečnit celosvětové turné od Latinské Ameriky, Evropy, Středního východu až po Asii. Turné bylo velmi úspěšné a všechny koncerty byly vyprodané.

Po tomto velkém úspěchu se rozhodla plně věnovat pěvecké kariéře, proto se přesunula do Los Angeles, kde strávila dva měsíce nahráváním svého druhého alba "Tu Veneno"(Your Poison). Také se vrátila zpět k herectví v telenovele "Kachorra" (2002), která se opět stala hitem po celém světě. A také vydala své již třetí album "Turmalina".

V roce 2001 se Natalia vdala za Ricarda Mollema, který je hlavním představitelem argentinské skupiny Divididos.

V roce 2003 se vydala Naty na další turné Tourmalina 2003, bohužel se nezastavila v České republice. Později si Naty zahrála ve filmu Cleopatra hlavní roli s Normou Alechandro. Natalia se kvůli filmu musela ostříhat na ježka a zhubnout 7 kilo. Na začátku roku 2004 začala Natalia natáčet další telenovelu El Deseo. Kvůli této telenovele, která se vysílala v Argentině po 22. hodině, protože obsahuje erotické scény, musela Naty opět změnit image, tentokrát se nechala obarvit na blond. Telenovela bohužel neměla takový úspěch jako ty předchozí, tak natáčení skončilo předčasně. K této telenovele Natalia nazpívala úvodní píseň Light my fire, která by se měla objevit na dalším albu.

V r. 2005 Natalia začala točit v Argentině argentinsko-ruský seriál V rytmu tanga, kde se opět setkala s Facundem Aranou. Odjela na 2 měsíce do Ruska, kde natáčela další části V rytmu tanga. Natalia se kvůli roli naučila rusky. Ke konci roku 2005 Naty přijala nabídku hrát opět po boku Facunda Arany, kdy si zahraje boxerku v telenovele jménem Sos mi vida. Sledovanost telenovely je vysoká, takže je možné, že slavná dvojice překoná sledovanost Divokého anděla. Natáčení SMV skončilo v prosinci roku 2006. V roce 2006 si Naty zahrála i ve filmu La Peli roli novinářky. Rok 2007 Natalii začal úspěšně, stala se královnou festivalu v Cannes, telenovela Sos mi vida se vysílá v mnoha zemích světa a konečně získala cenu Martina Fierra za nejlepší herečku. I v roce 2008 má Naty naplánováno několik filmů, ale chce se věnovat i CD.
Kontakt
Virgina Koren
BMG Ariola Argentina
Talcahuano 750
(1013) Capital Federal
Buenos Aires
Argentina Ve zkratce výška 174 cm
váha 53 kg
míry 92-60-94
barva očí: zelená
otec: Carlos Oreiro Diskografie Album
2002
2001
1999
Natalia Oreiro Filmografie
2006Jsi můj život (TV) (Sos mi vida) ...Esperanza Muñoz - La Monita
2002Kachorra ...Antonia Guerrero (Kachorra) alias Rosario Ach??val/Piojo
1998Argentino en New York, Un ...Ver??nica 'Vero' De Ricci
1997Ricos y famosos ...Valeria Garc?­a M??ndez de Salerno
199690-60-90 modelos ...Luc?­a Peralta
1995Dulce Ana ...Verónica Iturbe-Montalbán
1991Alta comedia ...Extra (1992)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.