Tyra Banks

9. března 2008 v 21:56 |  Tyra Banks

Tyra Banks

modelka, herečka, zpěvačka

Datum narození: 04.12.1973 Místo narození: Los Angeles, California, USA Znamení: Střelec
Životopis
Tyra Banks začala svoji kariéru modelky v 17 letech s agenturou Elite poté co si zahrávala s myšlenkou chodit na školu v Loyola Marymount. Její skutečná krása se velmi rychle projevila, s modelingem začala v Los Angeles, kde se také narodila. Získala první smlouvu s kosmetickou firmou Cover Girl. Tyra byla teprve třetí Afroameričanka, která získala takovou příležitost.

Její okouzlující vzhled a podnikatelský důvtip ji zajistil nemálo nabídek. Získala smlouvu od Ralpha Laurena a fotila pro více než 20 významných magazínů sportovně laděné ilustrace. Stala se tak jednou z prvních Afroameričanek, která získala tolik rozličných a významných smluv.

Jako přídavek k rozmanité práci se rozhodla prorazit i do filmové tvorby a obsadit významnou hlavní roli. Jako modelka skórovala a přivolala na sebe pozornost, díky čemuž si mohla zahrát jako Deja v rasově napjatém dramatu Johna Singletonse "Higher Learning" (1995). Také si zahrála s Willem Smithem v Televizním seriálu "The Fresh Prince" (1993-1994). Tyto role jí dali další možnost získat více práce ve filmovém průmyslu, jako byl britský film o komerční využívání erotiky ve filmu "Inferno" a komedii Falešná láska "Love Stinks".

V roce 2000 Tyra obsadila významnou roli ve filmu Divoké kočky "Coyote Ugly", kde si zahrála sexy barmanku. Její dvojí kariéra supermodelky a herečky stále pokračuje a my se můžeme jen těšit, kde ji opět spatříme.

Ve svém volném čase se Tyra výrazně zajímá o životní prostředí, týrané děti a charitu. Snaží se být příkladem pro ostatní, proto pořádá různé meetingy a spoustu akcí pro děti.
Kontakt
Tyra Banks
IMG 170
5th Ave. 10th Floor
New York, NY 10010
USA

Tyra Banks
C/O Innovative Artists
Avenue of the Stars
Los Angeles, CA 90067
USA
Filmografie
2004Sports Illustrated 40th Anniversary Swimsuit Special: American Beauty ...Model
2002Osm bláznivých večerů (Eight Crazy Nights) ...Victoria's Secret Gown
2002Halloween: Zmrtvýchvstání (Halloween: Resurrection) ...Nora Winston
2000Life-Size ...Eve
2000Divoké kočky (Coyote Ugly) ...Zoe
2000Love & Basketball ...Kyra Kessler
1999Apartment Complex, The ...
1999Love Stinks ...Holly Garnett
1997Woman Like That, A ...
1995Holé lebky (Higher Learning) ...Deja
1992Inferno ...
1991Black or White ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.